Veelgestelde vragen

De groene milieusticker Duitsland

Ik heb een voertuig met Euro 5 emissieklasse of hoger, waarom krijg ik een “4” sticker?

Op dit moment komen alle voertuigen met een Euro 4 emissieklasse of hoger in aanmerking voor de groene 4-sticker. Er is op dit moment géén hogere klasse sticker beschikbaar vanuit de Duitse regelgeving. Met de groene 4-sticker kunt u op dit moment in elke Duitse milieuzone terecht.

Welke milieuzones zijn er in Duitsland?

Onder deze link vindt u actuele informatie van alle milieuzones in Duitsland.

De groene zones zijn alleen toegankelijk voor voertuigen met een Euro-4 motor of hoger. Gele zones zijn ook voor Euro-3 voertuigen toegankelijk.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn milieusticker ontvang?

Wij sturen u direct na het plaatsen van uw bestelling een bevestiging van uw bestelling per e-mail. Wij verwerken uw bestelling doorgaans de eerstvolgende werkdag. Op de werkdag dat uw sticker wordt aangemaakt en verstuurd (maandag t/m vrijdag) ontvangt u op hetzelfde mailadres een verzendbevestiging. Let er goed op dat u een juiste emailadres opgeeft bij het plaatsen van uw bestelling. Wij verzenden uw sticker met PostNL. U kunt er van uitgaan dat u uw milieusticker binnen 3 tot 5 werkdagen na het plaatsen van uw bestelling in huis kunt verwachten.

Bestellingen wanneer u een roetfilter hebt laten inbouwen.

Wanneer u een roetfilter heeft laten inbouwen, kunt u gebruik maken van het reguliere bestelsysteem om een milieusticker aan te vragen. U voegt tijdens het bestelproces dan als bijlage bij:

  • een kopie van de factuur van het inbouwen van het roetfilter.

Op de factuur moet het goedkeuringsnummer van het retrofit-roetfilter te staan. Dit is een RDW-goedkeuringsnummer of ABE-nummer. U kunt beiden tijdens het bestelproces uploaden. Indien dit bewijs niet wordt meegeleverd, zijn wij genoodzaakt uw bestelling te annuleren en het betaalde bedrag terug te storten.

Hoe doe ik een zakelijke bestelling voor milieustickers?

Een zakelijke aanvraag is alleen mogelijk indien u een account bij ons heeft. Deze account vraagt u aan door het formulier op https://www.milieusticker.nl/zakelijke-klant/ in te vullen. Vervolgens drukt u op “Versturen” en ontvangt u binnen 2-3 werkdagen een bevestiging per mail dat uw account is aangemaakt. Vanaf dat moment kunt u inloggen op www.milieusticker.nl en uw bestelling(en) plaatsen. U kunt alleen op rekening bij ons bestellen indien u voor minimaal € 45 exclusief BTW per keer bestelt.

Ondervindt u problemen met het aanvragen van uw zakelijke account of heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereiken tussen 08.30u en 16.30u via 0499-339538 of mobility@tuv.nl.

Hoe bestel ik een sticker voor een voertuig met buitenlands kenteken?

Wilt u een milieusticker aanvragen voor een voertuig met niet-Nederlands kenteken? Daarvoor verwijzen wij u graag naar een plaatselijke ANWB-winkel. De ANWB-medewerker kan u verder helpen. Neem altijd uw kentekenbewijs mee naar de ANWB winkel. Voor meer informatie over de dichtstbijzijnde ANWB winkel, zie https://www.anwb.nl/contact-en-service/anwb-winkels. Voor diplomaten voertuigen verwijzen wij u eveneens graag naar de plaatselijke ANWB winkel.

Hoe kan ik mijn milieusticker vervangen na ruitbreuk?

Vervelend dat uw ruit moet worden vervangen! Wij hopen dat het bij materiële schade is gebleven.

De milieusticker kan vanwege de speciale lijmlaag maar één keer op een ruit worden bevestigd (verplichting Duitse wetgeving). Aangezien TÜV ook kosten maakt voor administratie, vervaardiging en het afdrukken van de sticker, dient u bij vervanging van uw ruit een nieuwe bestelling voor een milieusticker te plaatsen. Mogelijk is dit gedekt door uw verzekeringsmaatschappij. Informeer hierover bij uw verzekeraar. Een nieuwe sticker bestelt u eenvoudig op in onze webshop www.milieusticker.nl.

Hoe lang is mijn milieusticker voor Duitsland geldig?

De geldigheid van uw milieusticker is onbeperkt, in combinatie met uw kenteken. Als uw kenteken verandert dient u wel een nieuwe milieusticker aan te vragen. De gegevens vermeld op de milieusticker dienen te allen tijde overeen te komen met de gegevens op uw kentekenbewijs.